6.3
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Algemene voorwaarden iwvmaa

Gepubliceerd op 24 september 2015 door Willem van den Brink Firma "Doegie" v.o.f..

Ik gaf mijn auto op als item voor verkoop via iwvmaa.
Na invullen en wat foto's erbij opgestuurd. Volgende dag wordt ik gebeld met wat vragen.
Krijg smiddags tel. Van iwvmaa met een bod net 100 euro hoger dan mijn min. Prijs. Ik heb er wel oren naar.
De man neemt nog wat vragen door. Verteld iets over de regel van het aanvaarden van deze overeenkomst.
Is gratis dus kosteloos. Geen verplichtingen wanneer prijs toch lager wordt als afgesproken. Zowel koper als verkoper zijn gehouden aan deze overeenkomst tenzij ...
Ook werd gezegd dat bij directe verkoop de kosten voor enkele reis kortsteweg per trein door iwvmaa wordt na overlegging van etc. Of ik akkoord ga.met deze transactie /dienst. Ik zeg ja. En krijg een ref.nr. een koopovereenkomst en de alg. Voorwaarden per e-mail toegezonden.
En wat blijkt ? Er staat in die voorwaarden o.a. dat wanneer de koop niet doorgaat vanwege een lagere prijs door koper dat iwvmaa de verkoper verplicht tot het vasthouden van de te verkopen auto. Gedurende 3 weken na die datum en dat ze gedurende die tijd een nieuwe poging mogen wagen. Zo staan er nog een paar niet bepaald verkoper vriendelijke voorwaarden in.
Op basis van de volgorde van het toesturen en daarmede van het lezen van de algemene voorwaarden van iwvmaa na de mondelinge toezegging waarvan een bandopname gemaakt wordt (dit wordt duidelijk medegedeeld) zou men vastzitten aan hun voorwaarden.
Neen volgens het burgerlijk wetboek sinds juni 2014 valt dit onder verkoop op afstand. IWVMAA heeft de verplichting om dit te vermelden. Men kan kosteloos van dit contract afzien binnen 14 dagen na ontvangst van het email.

Minpunten
  • Niet even transparant over de "verplichtingen" van de verkoper. Riekt nogal naar "pressieverkoop".
Reactie Ikwilvanmijnautoaf.nl:
Beste Willem,

Bedankt voor je uitgebreide bericht en kritiek. Dat geeft ons de mogelijkheid om waar nodig onze voorwaarden aan te passen en je conclusies iets te nuanceren. Je geeft aan dat je de voorwaarden pas krijgt na het akkoord. Echter dien je al akkoord te geven op de voorwaarden bij aanmelding van de auto. Natuurlijk sturen we ze ook nog mee met de overeenkomst en benoemen we de belangrijkste in ieder verkoopgesprek. We moeten in onze voorwaarden wel een aantal zekerheden voor de koper inbouwen. Zoals jezelf al aangeeft is de koper in Nederland redelijk beschermd. Waar je een kleine misvatting in je conclusie hebt over bijvoorbeeld bedenktijd na de overeenkomst, is dat je koper en verkoper door elkaar haalt. Als je iets verkoopt kan er nooit sprake zijn van bedenktijd. In in de verkopen waarin wij bemiddelen is de particulier de verkoper. De bedenktijd waar je het over hebt is dan natuurlijk niet van toepassing. Daarom benadrukken we ook altijd dat de verkoop bindend is.

Nogmaals bedankt voor je kritiek en als je nog vragen of opmerkingen hebt mag je me ook altijd bellen op 053-7600027.

Met vriendelijke groet,
Jeroen
Klantenservice