1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
1

Kwikfit ontkent problemen met remmen

Gepubliceerd op 18 januari 2010 door Rene45.

Half december ga ik voor mijn eerste APK met mijn auto naar de Kwikfit. De remschijven blijken verroest, en worden met mijn toestemming vervangen.
Vanaf het moment dat ik mijn auto terug heb, heb ik problemen met remmen. Een stevig schrapend geluid onder de motorkap vandaan, en een gevoel dat er weerstand in de rem zit.
Ik ben direct terug gegaan naar de garage, met deze problemen, en daar wordt geconstateerd dat er niets aan de hand is. Er wordt door de monteur niet doorgevraagd wat er precies gebeurd, er wordt naar hun reparatie gekeken en klaar.
In de dagen hierna wordt het probleem erger. Het geluid wordt harder, en af en toe kan ik mijn rem niet meer helemaal indrukken, misschien tot max 50%.
Ik ben voor een tweede keer terug gegaan, en weer wordt niet doorgevraagd en ontkend dat er een probleem is. Uit de reactie van de monteur spreekt een hoog 'Ach, mevrouwtje...'-gehalte.
Enige tijd laten werkt mijn linkerrem niet, waardoor ik na remmen (godzijdank bij lage snelheid) naar rechts de weg af rij.
Na nog een akkefietje, waarbij ik maar 50% van de rem in kan drukken, en ik het gevoel heb dat ik niet goed rem, besluit ik weer naar de Kwikfit gegaan. Waar de monteur een Aha-erlebnis heeft en constateert dat dit het ABSsysteem is wat in werking treedt, en dat dit zo hoort. Op mijn totaal verbaasde vraag waarom ik dit nooit eerder heb gehad, spreekt hij de prachtige woorden dat 'de ABS niet werkte mdat mijn remschijven verroest waren'. Dat mij dat wat vreemd lijkt, zeker omdat ik 4 jaar geleden deze auto nieuw kreeg en het toen ook niet had, maakte geen indruk. Het hoorde zo, punt uit.
Ik besluit naar mijn Toyotadealer te gaan voor een second opinion. Waar ik nooit ben gekomen, want de remmen weigerden volledig toen ik voor een voorrangskruispunt wilde stoppen. Ik rij zo het kruispunt op! Gelukkig heel stil, en ik draai naar rechts om zo snel mogelijk weer naar huis te rijden. Prachtig bochtje, volledige controle over de auto. Ik laat mijn auto wegslepen, en bel de Kwikfit om te vertellen wat er gebeurd was. Reactie: u bent helemaal niet doorgereden, maar doorgegleden want het was daar glad.
En dan gaat er bij mij een luikje dicht. Ik heb direct een klacht ingediend.
Ondertussen is mijn auto door een sleepbedrijf naar de Toyota gebracht. In een eerste gesprek hoor ik dat het absoluut het ABSsysteem niet kan zijn, omdat dit niet in werking treedt bij lage snelheden. Iets wat Kwikfit schijnbaar niet weet. Na 10 minuten doorvragen en een half uur onderzoek constateren zij dat er een ernstig probleem in de remmen zit. Waardoor ik dus inderdaad niet meer kon remmen.
Kwikfit laat een klant, door onkunde en onwil, 3 weken lang rondrijden in een auto met falende remmen. Als er vervolgens bijna een ongeluk gebeurt, wordt alsnog ontkent dat dit door de falende remmen komt. En als ik vervolgens de monteur spreek over het probleem met mijn remmen, constateert hij dat het normaal is dat de Toyotagarage het probleem wel weet te vinden want 'zij hebben verstand van dat soort auto's'.
Wat de eerste zinnige woorden zijn van deze monteur.
Drie weken lang word je voor gek verklaard, wordt in alle toonaarden ontkend dat er een probleem is. En vervolgens meldt de monteur zelf dat ze een tweederangsgarage zijn. Klopt helemaal!
Al met al is het schandalig, en ronduit gevaarlijk, dat Kwikfit op deze manier omgaat met haar klanten. Tip: kijk niet naar de lage kosten van de APK en dergelijke, maar naar het totaal gebrek aan kwaliteit en vooral servicegerichtheid van de Kwikfit garages!

Pluspunten
  • Zowel APK als reparatie zijn in verhouding goedkoop.
Minpunten
  • Niet doorvragen, niet luisteren, klant behandelen of hij gek is, probleem ontkennen, etcetera.
Aan te bevelen

Nee, levensgevaarlijk!