1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Neo-nationaalsocialisten als admin

Gepubliceerd op 4 januari 2023 door John V D Vorst.

Ik heb rond 2005 rondgehangen op deze site ongeveer tot 2010. Ik werd recent geattendeerd door een oude vriend van mij die er achter was gekomen dat de verantwoordelijke admin voor de Frontpage vroeger lid is geweest van nationaal-socialistische partijen. Het gaat hier over DJMO (Monique Verlind, Eindredacteur Frontpage). Eerst dacht ik nog "die maakt vast een grap" maar via Google heb ik kunnen vernemen dat zij in de jaren '90 al actief was in extreem rechtse kringen, er staan zelfs nog nieuwsberichten uit 2006/2007 op de Fok Frontpage waaronder zij ook reageert en extreem rechtse acties verdedigt en zelfs goedpraat. Ik ben er inmiddels achter dat deze mevrouw behoorlijk labiel is en vaak drugs heeft gebruikt en/of anderszins onder invloed was, daarom is het opvallend dat jullie haar de leiding over de Frontpage hebben gegeven. Yvonne H. (forum admin op Fok) had op Linkedin een zeer positieve aanbeveling geschreven over de nationaal-socialist Monique Verlind. Ze is erg "collegiaal" en andere lovende woorden over deze mevrouw. Het kan ook bijna niet anders dat dankzij haar de hele Frontpage een puinzooi is, samen met nog enkele andere nieuwsposters. Ze plaatsen vaak dubieuze berichten zonder duidelijke bron, meestal om reacties uit te lokken. Want dan krijg je meer kliks en views (zogenaamde "clickbait") en dat is natuurlijk weer positief voor de site en de inkomsten.

Ik vond het des te wranger dat onder de racistische drek onder de posts van Monique Verlind ook haar reportage over het Westerborkpad staat. Misschien moet de Eindredacteur van de Frontpage eens openheid van zaken geven over haar rol binnen extreem rechts in plaats van alles proberen in een rookgordijn te verhullen en vooral hoe dat past in een "open" forum als Fok. DJMO/Monique Verlind heeft eens een interview gegeven aan de NOS: "Meningen mogen blijven staan op FOK!, hoe dom sommige ook zijn."

Elk woord dat ik in deze review heb geschreven heb ik zorgvuldig gekozen en ik heb het nodige onderzoek gedaan. Maar mensen mogen eindelijk eens weten waar ze aan toe zijn als ze op Fok een account aanmaken en wat voor mensen er achter deze site schuilen. Het heeft bij mij meer dan 10 jaar geduurd voordat ik dit in de gaten had, omdat de beheerders van deze site alles gigantisch goed weten te censureren en elke kritiek direct de kop in weten te drukken door topics te laten verdwijnen en users zonder uitleg, zonder enige overtreding van de policy direct permanent te verbannen. Maar ik vind dat mensen gewaarschuwd moeten worden tegen deze site. Alles wat ik hier schrijf baseer ik op feiten en staat nog los van mijn persoonlijke ervaringen/aanvaringen met moderaters, admins en users op deze site in het verleden (die bijzonder negatief waren).

Aan te bevelen

Nee, Je word verbannen als er toevallig een admin aanwezig is die jou niet mag of die jouw mening niet bevalt.