8.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
72

Altavista vertaald het!

Gepubliceerd op 10 april 2007 door Angel81.

Ik bezoek altavista regelmatig en kan zeggen dat ik zeer tevreden ben over de site. Zelf gebruik ik de site vooral als ik bijvoorbeeld op een website ben die in het engels is en als ik daar een woord of zin niet uit begrijp. Altavista vertaald dit dan in een mum voor mij. Op altavista is het ook mogelijk om een groot stuk tekst te vertalen. Er zijn vele mogelijkheden kwa talen waarin vertaald kan worden.

Altavista is zeer makkelijk in gebruik. Je Typt simpelweg, in het \"een tekstfragment vertalen\" veld, het woord , de zin of het stuk tekst wat je wilt vertalen. Daarna selecteer je de taal van de tekst en de taal waar de tekst naar vertaald moet worden en dan klik je op “vertaal”. Simpeler kan haast niet.
De vertalingen die altavista biedt komen vrijwel altijd overeen met de vertaling die je in een woordenboek vind. Zinnen en stukken zijn vaak wel letterlijk vertaald zodat er eigenlijk maar een rare zin uit komt. Dit vind ik slechts een klein minpunt.

Verder biedt altavista zelfs de mogelijkheid om een hele internet pagina te vertalen. Dit gaat op dezelfde maniet als een stuk tekst vertalen, alleen typt u nu het adres in van de pagina die u wilt vertalen.

Altavista is zeker een aanrader !