7.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
34

Atkins voor snel resultaat

Gepubliceerd op 19 september 2007 door ninikins.

Doordat het Atkins dieet verschillende fases kent is het makkelijk om snel resultaat te zien. In eerste instantie verlies je de eerste maand veel gewicht waarna je gaat bijstellen. Iedere kaar dat het dieet bijgesteld wordt (tenzij je echt niet afvalt, wat onmogelijk is) mag je nieuwe dingen toevoegen aan je dieet. Daarna volgt de handhavingfase waardoor je niet het jojo effect krijgt en op gewicht zult blijven.

Veel mensen die moeite hebben met gewichtsverlies hebben te kampen met hongergevoel tussen de eetmomenten door waardoor ze toch snel weer naar ‘ foute’ snacks grijpen. Hierdoor loopt een dieet toch weer verkeerd af waarna de motivatie omlaag gaat en men snel weer terugvalt in het oude eetpatroon. Ik heb zelf gemerkt met het Atkins dieet dat, hoewel in het begin het best pittig is om je denkwijze te veranderen wat eten betreft, je na een paar dagen toch gemakkelijker gezonder eet.

In veel supermarkten zijn speciale Atkins producten te koop maar je kunt ook goed kijken naar de recepten en de calorieën op verpakkingen van producten in de winkel om zelf een goedkopere vervanging te vinden. Wel is het zo dat bijvoorbeeld het brooddeeg voor Atkins brood minder koolhydraten bevat waardoor je wel een aantal Atkins producten moet kopen. Gelukkig kan dit in dezelfde supermarkt als waar je de normale boodschappen koopt.

Pluspunten
  • Door het snelle resultaat is het makkelijker vol te houden dan andere dieten. Het dieet maakt het mogelijk om veel dingen te eten die je lekker vindt.