1.7
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Eerste Ervaring met Herbalife

Gepubliceerd op 5 september 2017 door Neal.

Tot een week geleden had ik nog nooit van herbalife gehoord.

Mijn ervaring:

Tijdens een duurloop, werd ik aangesproken door een jonge kerel met de vraag deel te nemen aan een korte enquête.
Zonder er veel bij na te denken, en in de veronderstelling dat dit om een student ging die een of andere thesis maakte, stemde ik hiermee in.
Ik kreeg wat vragen voorgeschoteld over mijn ontbijt- en sportgewoontes en beantwoorde deze bereidwillig.
Deze hulpvaardigheid werd beloond, want ik kreeg als dank blijkbaar een ontbijt aangeboden.
Op dat moment kwam ook aan het licht dat mijn antwoorden eerder voor commerciële doeleinden gebruikt gingen worden, aangezien de persoon aangaf verbonden te zijn met een bedrijf genaam Herbalife.
Nu goed, daar had ik ook geen probleem mee, je ziet in de vakantieperiode overal wel jobstudenten flyeren, gratis staaltjes uitdelen, etc. in opdracht van de ene of de andere firma.
Goede marketing, en ik krijg er uiteindelijk zelf wat ontbijtproducten voor terug. Dus tot zo ver geen probleem.

Goedgelovig als ik ben, vond ik het op dat moment niet raar dat hij deze producten niet bij had. Hij stapte immers van de ene naar de andere voorbijganger, en kon wellicht niet alles zomaar meezeulen.
Aangezien ik daar zelf al lopend was, en toch niets kon meenemen, kwam dit op zich nog goed uit ook. Ik gaf mijn naam en telefoonnummer, waarop men mij ging contacteren waar en wanneer ik het ontbijtpakket mocht afhalen, en jogde rustig verder.

Een paar dagen later krijg ik hierover plots een facebookbericht, blijkbaar kon men mij niet direct bereiken op mijn gsm-nummer.
Op dat moment leek het mij al vreemd dat een firma zoveel moeite doet om wat gratis staaltjes aan de man te brengen. De locatie waar ik deze mocht ophalen bleek echter vlakbij, dus ik besloot er toch snel om te gaan.

‘snel’ was allesbehalve de juiste omschrijving, want eens aangekomen bleek dat ik nogmaals allerlei vragen kreeg voorgeschoteld.
Tot overmaat van ramp kreeg ik nadien nog een hele presentatie over het assortiment herbalifeproducten en hun werking door mijn strot geduwt.
Licht geïrriteerd, niet in het minst omdat niet alleen ikzelf, maar ook mijn vriendin die ondertussen doelloos zat te wachten in de auto, op deze manier wel heel wat kostbare tijd verloren.
Ik bleef echter (veel te) beleefd zitten, en luisterde naar de uitteenzetting van diezelfde jonge kerel. Het was overigens geen jobstudent, maar een 22-jarige bouwvakker die zijn job had opgezegd om full-time Herbalife producten te verkopen.

Naar het einde van zijn, meer dan een halfuur durende, verkoopspraatjes werd mij duidelijk dat een echt ontbijt er blijkbaar niet in zat, enkel wat poedertjes en pilletjes. “achja, als ik hier maar rap weg ben” dacht ik bij mijzelf, terwijl ik geduldig wachtte.
Uiteindelijk stapte ik weg met een energiereep, 3 zakjes van telkens 26g poeder, en wat pilletjes.

Voor al die moeite, zo goed als niets dus, en zeker niet het ontbijt dat mij beloofd werd.

Einde verhaal zou je denken. Helaas een dag later kreeg ik van diezelfde, opdringerige (!), persoon opnieuw enkele facebook-berichten en zelfs een vriendschapsverzoek.
Ik kon dat op dat moment dit gewoon negeren/blokkeren, maar was weer te vriendelijk en legde uit dat ik (ongeacht wat ik van de staaltjes vond) niet van plan ben producten te kopen, en dat het dus ook geen zin heeft om er zijn (en mijn) tijd in te steken.

Dat schoot echter in het verkeerde keelgat, waarop ik een hele scheldtirade over mij kreeg. Op dat moment heb ik ook niet meer gereageerd en de persoon gewoon geblokkeerd.

Zaak opgelost.
Helaas, diezelfde dag, een bericht op mijn gsm. Al iets gekalmeerd, legde hij uit dat die producten geld kosten, en vroeg hij mij ze terug te brengen als ik na het gebruik ervan toch niet van plan ben om iets te kopen.
Nadat ik deze, compleet belachelijke sms negeerde, volgde er nog eentje. Deze keer was het al wat dreigender, en haalde hij aan dat herbalife geen OCMW is, en dat hij een factuur zou op sturen als ik na het nuttigen van de staaltjes niet zo over gaan tot aankoop.

Ook daar zijn gsm-nr geblokkeerd.

Ik moet zeggen, dat ik sindsdien niets meer van hem of herbalife gehoord heb, maar aangezien ik toch wat gechoqueerd was, ging ik aan het googlen.

Hierdoor begreep ik dat deze, wellicht ooit normale mensen, door de piramidevorm veranderd zijn in agressieve, enkel op geld beluste stalkers.

Mijn tip naar iedereen is dan ook om niet in te gaan op een vrijblijvend staaltje, want in werkelijkheid is dit enkel een marketingtruc om aan je gegevens te geraken en je vervolgens te stalken.

Aan te bevelen

Nee, Verkopers zijn agressieve, enkel op geld beluste stalkers.