9.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Service:
Wat vind je van deze ervaring?
43

Absoluut uitproberen als je prijsbewust bent.

Gepubliceerd op 22 mei 2007 door Appeltaart.

In een andere review las ik dat Casema Triple-Pay aanbied. De combinatie van diensten heet echter Triple-Play. TV (analoog/digitaal, internet en telefonie).

Wat erg belangrijk is om te weten is dat de kabeltelefonie werkt via een modem (dat tevens internet levert) op een adapter op uw stopcontact. Dat betekent dat wanneer de stroom uitvalt bij u thuis (midden in de nacht bijvoorbeeld) dat u uw huistelefoon NIET kan gebruiken. Er schijnt een soort accu op de markt te zijn (+/- 50 euro) maar daar hoor je weinig (meer) over.

Het gratis internet van Casema bij het telefoniepakket is een uitkomst voor mensen die willen emailen en de tijd hebben om sommige internetpagina's met veel foto's te laten laden. Site's als ilse en d-reizen zijn in 10 tot 30 seconden op uw scherm. Site's met meer informatie (foto's, bewegende beelden) duren lang, veel langer. Ook het downloaden van updates van software of mp3'tjes duurt in vergelijking met het goedkoopste betaalde internet verschrikkelijk lang.

De kwaliteit van het telefoniepakket van Casema is goed te noemen. Het vervelende is dat wanneer er echter een (technische of administratieve) fout is gemaakt het erg lang kan duren voordat deze is recht gezet. Aan de andere kant, wanneer het werkt, werkt het ook heel goed EN Casema is meerdere malen door de digitale consumentenbond als goedkoopste aanbieder uit de bus gekomen.

Er is ook een bundel van nog geen 10 euro waarmee je dag en nacht, werkdagen en in het weekend naar alle vaste nummers gratis kan bellen. Er is een fairuse policy van kracht (niet hele dagen en nachten achter elkaar blijven bellen) maar ik heb nog niet gemerkt dat ik daaraan gehouden werd.

Pluspunten
  • Prijs is belachelijk laag. Gratis internet, onbeperkt bellen voor 10 euro. Het product telefonie bestaat nu bijna 2 jaar dus de meeste kinderziektes zijn er nu wel uit.