1.0
Aanbod:
Prijs/kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Wat vind je van deze ervaring?
0

Doe geen zaken met dit bedrijf!!

Gepubliceerd op 7 juni 2020 door Roy.

r bij TroostwijkAuctions een machine gekocht van ruim €4500,-. Op de kijkdag geweest. Ik heb op de kijkdag de machine alleen visueel kunnen controleren, er was daar niet de mogelijkheid om de machine te testen. Maar ondanks dat de machine niet te testen was, was het wel duidelijk dat het om een nieuwe of zeer weinig gebruikte en complete machine ging. Verder stond er in de productomschrijving geen informatie over dat de machine defect of niet getest was. Dit allemaal, maar vooral de nieuwstaat van de machine, heeft mij doen besluiten om hier op te bieden. Uiteindelijk heb ik de veiling gewonnen. Thuis heb ik de machine getest en kwam ik erachter dat deze niet werkt. Gelijk contact opgenomen met TroostwijkAuctions. Pas naar 4 mails kreeg ik antwoord.

Antwoord van TroostwijkAuctions (uit meerdere e-mails);
De kavel waarover uw klacht gaat is tijdens de uitleverdag door u (of een door u aangewezen persoon/bedrijf) op locatie opgehaald. Op het moment dat er wordt getekend voor ontvangst bent u juridisch eigenaar geworden van de kavel.
Om situaties als deze te voorkomen, organiseert Troostwijk Veilingen voor iedere veiling een kijkdag. Tijdens deze kijkdagen, kunnen klanten de gewenste kavels zelf zorgvuldig onderzoeken. Troostwijk heeft de kans geboden dit tijdens de kijkdagen te controleren, indien u deze kans niet heeft gehad, is de aankoop verder op eigen risico. U weet namelijk niet of het apparaat is getest en of het dus werkt. Wanneer klanten gaan bieden op kavels waarvan ze inhoudelijk geen verdere informatie hebben, dan de informatie online, is dit hun eigen risico.

Nogmaals ik ben op de kijkdag geweest en heb de machine alleen visueel kunnen controleren. Er was GEEN mogelijkheid om de machine te testen. Het zag er allemaal nieuw, netjes en compleet uit. Aan wat kan ik dan aflezen dat de machine het niet doet?? Bij een nieuwe machine mag verwacht worden dat alles werkt. Als het nu een oude machine was geweest vol deuken dan zou je er rekening mee kunnen houden.
In de productomschrijving stond ook helemaal niets beschreven van werking onbekend, defect of niet getest. Als er geen verdere informatie in de productomschrijving staat dan ga ik er vanuit dat het product werkt. Lekker makkelijk om te zeggen dat als er niets beschreven staat over de werking dat het dan risico van de koper is. Dat is zeker ook de reden dat er bij meeste kavels niets wordt beschreven over de werking. Ik vind dat TroostwijkAuctions de plicht heeft om de machines/producten van te voren te testen/controleren op gebreken, en voor een correcte productomschrijving te zorgen, daar betalen wij als kopers een flink percentage (17% excl. btw) aan opgeld voor.

Omdat TroostwijkAuctions geen moeite doet kan je gewoon zonder problemen defecte machines door TroostwijkAuctions laten veilen, zonder dat wordt aangegeven in de productomschrijving dat het om een defecte machine gaat. En als je zeker wilt zijn dat de machine niet getest kan worden op de kijkdagen, dan knip je gewoon de stekker eraf. Maar 9 van de 10 keer kan je de machines niet eens testen op de kijkdagen. Als je een defecte machine via Marktplaats verkoopt ben je een oplichter, en als je een defecte machine via TroostwijkAuctions laat veilen dan kan het allemaal, omdat de koper voor de geniepige voorwaarden van TroostwijkAuctions heeft getekend. Als koper heb je geen poot om op te staan. Dit is pure oplichting via een omweg!

-Troostwijkauctions doet geen enkele moeite om de aangeboden producten te testen/controleren op gebreken.
-TroostwijkAuctions doet geen enkele moeite om voor een juiste productomschrijving te zorgen.
-Bij problemen komt TroostwijkAuctions met 0 oplossingen.
-Ze verschuilen zich achter hun geniepige voorwaarden.
-TroostwijkAuctions neemt nergens geen verantwoording voor.
-Je hebt als koper geen poot om op te staan.

Ik laat het hier absoluut niet bij zitten! Dit soort praktijken moeten gestopt worden!

DO NOT DO BUSINESS WITH THIS COMPANY!!

Aan te bevelen

Nee, Zeer slecht bedrijf. Nemen nergens geen verantwoording voor